Type projecten

Op dit moment ben ik bezig met verschillende projecten . Maar wat voor projecten precies? Ik bedenk zelf projecten, maar krijg ook wel eens opdrachten van echte opdrachtgevers. Soms probeer ik een ontwerp net wat verder uit te werken met bijvoorbeeld technische elementen. Hierdoor probeer ik steeds weer nieuwe dingen te leren!

Ieder project is weer anders en interessant. Om de projecten beter te kunnen categoriseren heb ik verschillende categorieën gemaakt. De categorieën zijn de volgende; studieprojecten, de officiële projecten en de bouwtekening projecten.

Studieprojecten

Studieprojecten zijn de projecten waarbij juist géén echte opdrachtgever betrokken is, maar projecten die dienen als studie. Ik heb bijvoorbeeld een bepaald idee dat ik graag verder uit zou werken. Dan teken ik dit in Revit en render ik het met Lumion. Hierdoor leer ik niet alleen de mogelijkheden van de software beter kennen, maar kan ik mijn ideeën ook visualiseren zonder dat deze ook technische helemaal doordacht zijn. 

Officiële projecten

Onder officiële projecten vallen de projecten waarbij een ‘officiële’ opdrachtgever betrokken is. Deze projecten zijn ook daadwerkelijk uitgevoerd. Bij de officiële projecten maak ik ook gebruik van Revit en Lumion. Tevens maak ik een projectbrochure die de proces verloop inzichtelijk maakt. Bij de offciële projecten pas ik zoveel mogelijk van mijn kennis toe om zo professioneel mogelijke ontwerpen neer te zetten.

Bouwtekening projecten

De bouwtekening projecten zijn de projecten waarbij ik een bepaald (studie)ontwerp verder uitwerk zodat deze ook wat meer technisch doordacht worden. Hiervoor gebruik ik ook Revit en Lumion. Ook toets ik de tekeningen aan de hand van het Bouwbesluit. Voor mijzelf leer ik hierdoor steeds weer nieuwe dingen van niet alleen de software, maar ook van verschillende technieken.

Benieuwd naar mijn meest recente projecten? Neem dan snel een kijkje!