Stolk Design heeft voor ogen om een integrerende rol aan te nemen binnen ieder project.  Als integrator ben je de spin in het web. Je brengt verschillende disciplines samen en zorgt voor gemeenschappelijk begrip. Te allen tijde behoud je de controle en het overzicht over het proces. Je voelt je verantwoordelijk voor de rand voorwaardelijke eisen van het eindproduct en de kwaliteit ervan.

Dit vertaald zich naar een ruim scala aan diensten. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Een rol als integrator

#stolk design

Leuk om kennis te maken!

Ik ben Sylvester Stolk, 17 jaar en leerling van Melanchthon Bergschenhoek. Ik ben erg geïnteresseerd in architectuur, de bouw en ondernemen. Na het afronden van mijn studie wil ik me graag verder ontwikkelen in de architectenbranche.

Mijn doel is om op lange termijn Stolk Design uit te breiden tot Stolk Architecten en de markt op te gaan als een volwaardig en gekwalificeerd architectenbureau. De ideeën en ontwerpen zijn divers, van modern tot traditioneel. Met de focus op kwaliteit in uitvoering, uitgesproken materiaalkeuze en mooie details.

Stolk Design is een schets/teken bureau dat op kleine schaal de eerste ideeën uitwerkt en vastlegt. Ik, Sylvester Stolk, ben 17 jaar en leerling van Melanchthon Bergschenhoek. Ik ben erg geïnteresseerd in architectuur, de bouw en ondernemen. Na het afronden van mijn studie wil ik me graag verder ontwikkelen in de architectenbranche.

Medio 2018 heb ik deze website opgericht en ben ik begonnen met het maken van tekeningen en ontwerpen. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende programma’s en me een beetje kunnen oriënteren in de architecten -en bouw wereld. Op dit moment werk ik met Autodesk Revit en met 3DTUINDESIGNER. Ik raak steeds meer vertrouwd met deze programma’s en probeer nieuwe onderdelen te leren waardoor mijn tekeningen nog professioneler ogen.

Om op jonge leeftijd al iets te ondernemen leek mij erg leuk. Het is altijd al mijn droom geweest om, op kleine schaal, mensen te kunnen helpen met de eerste stappen in het ontwerpproces. Op 27 november 2020 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is Sylvester Stolk Design, ofwel Stolk Design, officieel een bedrijf! 

Duurzaam en circulair ontwerpen

Vanzelfsprekend toch?

Stolk Design voelt zich verantwoordelijk voor het creëren van duurzame gebouwen. Ik streef naar een hoge kwaliteit en waardevastheid in de toekomst. Samen met de klant bekijk ik de mogelijkheden van duurzaam, passief en energiezuinig bouwen en bereiken we een maximaal wooncomfort en verlaging van het energieverbruik.

Een duurzaam gebouw begint met een doordacht ontwerp, daarbij dient rekening gehouden te worden met de actule eisen van het Bouwbesluit.  De EnergiePrestatie Coëfficiënt (EPC) is een index die de energetische efficiëntie van nieuwbouw aangeeft. De geëiste EPC is nu gesteld op 0,4. Een woning met een EPC van 0,4 gebruikt dus nog maar 40% van de energie, die een woning twintig jaar terug gebruikt zou hebben. In 2020 is enkel energieneutraal bouwen, wat EPC < 0,2 betekent, toegestaan.

De volgende stap zijn passief bouwen of 0-op-de-meter, wat inhoudt dat de woning volledig duurzaam is en een EPC waarde heeft van 0,0. Dat betekent, geen gasaansluiting meer, maar de woning volledig op elektriciteit, waterstof of een andere duurzame brandstof.

De volgende stap zijn passief bouwen of 0-op-de-meter, wat inhoudt dat de woning volledig duurzaam is en een EPC waarde heeft van 0,0. Dat betekent, geen gasaansluiting meer, maar de woning volledig op elektriciteit, waterstof of een andere duurzame brandstof.

Mijn werkwijze

Alle stappen in het ontwerpproces vereisen een andere discipline en deskundigheid. Helaas beschik ik op dit moment nog niet over alle vaardigheden van een bouwkundige of van een architect. Dat betekent echter niet dat ik met mijn grote interesse en de ervaring die ik tot nu toe heb, u niet van dienst kan zijn. In tegenstelling!

Ik kan u begeleiden tot en met stap 5 in het ontwerpproces zoals hieronder weergeven.  Dit geldt in het bijzonder voor de nieuwbouw-,  uitbouw -en grote verbouwing projecten. Voor het maken en uitwerken van ideeën maak ik gebruik van Revit, een professioneel tekenprogramma dat in de architectenbranche universeel bruikbaar is en combineerbaar. Ook houd ik in de ontwerpen die ik maak zo veel mogelijk rekening met de regels uit van het Bouwbesluit. Voor de tuinontwerpen gebruik in 3DTUINDesigner.

Vanaf stap 6 t/m de oplevering is verdere begeleiding door een gekwalificeerde architect nodig. Dit geldt echter niet voor alle type projecten, bij bijvoorbeeld een kleinere verbouwing of tuinontwerp hoeft meestal geen architect aan te pas te komen.

Het TotaalConcept is zelf bedacht concept waarin het gehele proces van verhuizen, ontwerpen, bouwen, afwerken en uiteindelijk wonen, door één grotere organisatie wordt geregeld. Met als doel om de klant geheel te verzorgen bij het verhuizen naar zijn of haar droomvilla. Doordat de bedrijven bij dezelfde organisatie horen is het mogelijk om een nauwe samenwerking en goede communicatie te realiseren. Dit betekend dat het verhuizen, bouwen en afwerken sneller zal gaan dan de doorsnee situaties. 

In het TotaalConcept is er een groep van bedrijven die bijvoorbeeld bestaat uit een verhuisbedrijf, een architectenbureau, een aannemersbedrijf, een hovenier en een financieel bureau om bij te staan tijdens het gehele proces. 

Dit concept is natuurlijk iets wat nog ver buiten bereik ligt, maar zeker iets om mee te nemen voor in de toekomst want goede samenwerking, zeker in de bouw, is cruciaal. 

Samen kom je verder

Ik geloof dat zonder samenwerking er geen bouw mogelijk is en dat voordat je kan vermenigvuldigen je eerst moet delen. Bij de uitvoering van mijn projecten werk ik daarom ook graag samen met verschillende partijen. 

#samenbouwen

#mooibinnnen

#buitenthuis